dinsdag 6 januari 2015

HaakvirusHallo allemaal,

In mijn vorige berichtje schreef ik al even dat ik de laatste weken ook druk aan het haken ben geweest.
Ik vind het toch wel even leuk om het resultaat te laten zien hoor, ben er best een beetje trots op...
Een collega van me kwam met een geweldig mooie omslagdoek op het werk, ik zei; WOW! wat gaaf! Toen ik hoorde dat ze hem zelf had gemaakt, dacht ik; dat wil ik ook!
Maar eigelijk had ik ook gelijk zoiets van...dat kan ik echt niet!!
Volgens mijn collega was het heel gemakkelijk en ze gaf me een linkje naar een Youtube filmpje.
Dus hup! op naar de Zeeman op zoek naar wol.
Nou dat was op zich al een hele uitdaging, probeer maar eens 12 bollen wol van dezelfde kleur (die ik dus beslist wilde) bij elkaar te krijgen.
Mijn moeder en ik zijn langs 4 filialen geweest.... maar met resultaat! Je had ons moeten zien, op zijn kop in die bakken om er maar zeker van te zijn dat er toch niet nog ergens helemaal onderop een bol verstopt zou liggen. haha!

Ik ben begonnen met de grijze, een hele klus maar wat een plezier heb ik er aan beleefd.
Heerlijk 's avonds op de bank, tv op de achtergrond en haken maar!
Na twee weken haken was mijn 1e omslagdoek klaar, helemaal blij!
Maar toen....jee ik viel in een gat zeg, viel weer in slaap op de bank om half 9.... dus er moest toch echt weer gehaakt worden!
En weer had ik geluk bij de Zeeman, de laatste bollen weer bij elkaar kunnen vinden, zodat ik precies genoeg zou hebben.
Ik had kerstvakantie, dus ik heb heerlijk zitten haken met als resultaat een tweede omslagdoek! En dit keer in een week tijd.
Uiteraard wilde ik ze graag op de foto zien te krijgen, dat was nog een lastig klusje, verschillende plekjes uitgeprobeerd, waaronder gewoon op de grond op het kleed.
Noppa vond het gelijk een heerlijk dekentje om op te gaan liggen! de schat!Goed, geen geweldige foto's.... maar ik denk dat jullie zo wel een indruk hebben, toch?

Toch ook nog maar even buiten proberen....Inmiddels ben ik begonnen aan een wat kleiner projectje, een poppendekentje voor onze kleindochter.
Onze kleinzoon wilde ook wel een dekentje, zo noemde hij mijn omslagdoek, haha!
Dus wie weet gaat oma hierna wel aan de haak met een dekentje voor onze kleine man... (inmiddels dus ook aan begonnen, kon het niet laten...)

Ik geniet er in ieder geval enorm van om zelf iets te creëren en dan ook nog echt te kunnen gebruiken!
Waarschijnlijk heb ik toch iets van mijn moeder in mij zitten, zij is altijd al super creatief geweest. Ze is ook super handig op de naaimachine, maakte onze kleren allemaal en ook met haken en breien is ze een kanjer! Onze poppen en barbie's waren altijd goed gekleed zeg maar. Als ik dus niet weet hoe ik verder moet, helpt ze me altijd weer even op weg, dank mams!
En om nog even te laten zien wat een kanjer ze is, hier showt ze de door haar gehaakte omslagdoek, want ook haken doen we gezellig samen! (mijn omslagdoeken vallen wel wat groter, tot over mijn billen, hihi!)


Goed, dat was het weer even wat het haken betreft, tussendoor ga ik ook gewoon lekker verder met het maken van kaartjes hoor!

Bedankt weer voor je bezoekje en tot de volgende keer!

12 opmerkingen:

 1. WOW Marianne wat goed gelukt en dat voor de eerste keer!! Maar ja met een Mam als vraagbaak die ook ondersteboven bij Zeeman ligt te grabbelen (zie het zo voor me, lachen) kon het niet missen toch?? Leuk dat je ook voor de kleintjes bezig bent!!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Marianne, het is of ik mijn eigen verhaal zit te lezen. Ook mijn collega kwam een aantal weken geleden met een zelf gehaakte omslagdoek op het werk en ik was verkocht. Nog nooit gehaakt, maar na een haakles in de lunchpauze zit ik dus savonds lekker te haken aan een omslagdoek. Vind jouw patroon ook erg mooi moet ik zeggen. En in prachtige kleuren.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Nou super gelukt hoor, heel erg mooi zijn je omslagdoeken geworden,
  gaaf hoor met die franjers eraan, ik zou de doek zelf alleen nog iets
  langer gemaakt hebben, maar wowwwww mag je trots op zijn hoor ☺
  Gezellige en fijne (knutsel) dagen ☼
  Liefs van Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou zeg je gaat weer als een speer.
  Leuk hoor om steeds weer iets nieuws van jou te zien.
  Maar ik ben nu wel genoeg inbeeld geweest haha.
  liefs je Mams

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke omslagdoek heb je gehaakt. Zo ben ik een paar geleden ook begonnen, leren haken via youtube. Vroeger op school had ik een hekel aan handwerken, maar ja je ziet tegenwoordig zoveel leuk haakwerk. Iets voor jouw Dutch Crochet 2015, elke week een andere toer en na een jaar een deken en veel technieken verder? http://terraysleven.blogspot.nl/search/label/Crochet%20Along-2015
  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er goed uit, je hebt erg hard zitten haken en nog eens haken :) Kan me de verslaving wel een beetje voorstellen, vind het zelf ook leuk om te doen, maar ben er niet zo'n kei in. Een shawl gaat nog wel, maar daarvan heb ik er al zoveel. Hij staat je mama goed en je ziet... de appel valt niet ver van de boom...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OOh wat zijn ze allebei schitterend geworden. hihi geweldig he dat de kleinkinderen dat ook leuk vinden. Ben benieuwd hoe de dekentjes worden!
  Groetjes Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh meid wat een mooie omslagdoeken heb je gemaakt. Ik zie het al helemaal voor me dat grabbelen in die bakken, zo herkenbaar. Je moeder is al trots op je maar nu super trots dat je dit maar even geflikt hebt. Geweldig.
  Lieve groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig mooie omslagdoeken heb je gehaakt en ik vind het wel logisch dat dit dan weer een verslaving is geworden hahaha. Ik heb zelf vooral 's avonds sjaals gebreid en verder kom ik niet. Jammer dat het weer soms zo donker is om mooie foto's te maken, maar je kan goed zien dat ze erg mooi zijn gemaakt.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zijn ze mooi en lekker warm! heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Omslagdoeken, dekentjes, je kunt het zo gek niet bedenken!
  Ik ben zó trots op je!
  Inmiddels heb ik ook zo'n doek van mama gekregen.
  's Avonds lekker cocoonen......
  Ga zo door meis.

  liefs van Lonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er ook goed uit Marianne, je bent een echte duizendpoot, leuk hoor en knap. Ik ben nog steeds met mijn sprei bezig, zucht, dat schiet niet zo op maar dat maakt niet uit, ik heb de tijd hihi.
  Maar zo'n omslagdoek is ook errug leuk, wie weet.
  groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen