vrijdag 2 december 2011

Een zee van kaarten! Een raam vol inspiratie!


Lieve allemaal!

Voordat ik jullie even bijpraat over hoe het bij ons is, wil ik jullie toch eerst allemaal heel hartelijk bedanken voor de ongelofelijk mooie en lieve kaartjes die wij van jullie mochten/en nog steeds mogen ontvangen!
Kan jullie niet zeggen wat ontzettend goed het ons doet, zoveel medeleven, zoveel lieve wensen...echt om stil van te worden...
De afgelopen weken is het raam flink vol komen te hangen, het is elke dag weer een verrassing als de post komt. Vanuit het hele land en uit onverwachte hoeken blijven de kaartjes binnen komen, zo leuk! Inmiddels zijn het er al meer dan 50! Het is een raam vol inspiratie, hihi!
Dan wil ik mijn lieve vriendin Wendy bedanken voor de berichtjes die ze op mijn blog heeft willen plaatsen om jullie op de hoogte te houden.
Heel binnenkort zal het waarschijnlijk andersom zijn, nog klein weekje en dan verwachten Wendy en haar man hun eerste kindje! Spannend hoor! Vanaf hier Wendy heel veel liefs en sterkte gewenst met de laatste loodjes!

Inmiddels is het ruim 5 weken geleden dat ik een ongeluk heb gehad waarbij ik een rugwervel gebroken heb. Ik had de nacht ervoor Gert helaas weer op moeten laten nemen in het ziekenhuis, er waren weer infecties opgetreden. De dag erop heb ik hem bezocht in het ziekenhuis en ik fiets weer naar huis...Vlak om de hoek bij het ziekenhuis komt een automobilst van een parkeerplaats die mij niet ziet en ik word met fiets en al geschept..
Dan staat de wereld even stil en kom je in een soort roes terecht. Politie en ambulance komen aangereden en voordat je het weet lig je op de eerste hulp.
Tja, en dan na de nodige foto's en scan's krijg je de mededeling; we hebben niet zulk goed nieuws...u heeft de 12 thoracale wervel in uw rug gebroken....
We gaan u een gipskorset aanmeten en u zult een paar dagen moeten blijven.
Nou daar lig je dan...kan jullie niet zeggen wat er op dat moment allemaal door me heen ging. Maar goed na 5 dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben mochten Gert en ik samen tegelijk naar huis.

Op dit moment redden we ons saampjes aardig, het is net een ziekenhuiskamer bij ons. De banken zijn uit de kamer en er is plaats gemaakt voor twee bedden van de thuiszorg. Drie keer per dag komt de verpleging om ons te helpen en daarnaast doen mijn ouders ontzettend veel voor ons. Ik hoop dat ik dat in de toekomst allemaal nog eens terug kan doen voor hen...geweldig pap en mam, wat een tomeloze inzet laten jullie weer eens zien!

Met Gert gaat het heel langzaam met kleine stapjes vooruit, ze hebben ons gezegd dat het een heel lange weg zal zijn, dus daar zijn we op voorbereid. Hopelijk zal zijn herstel nu zo voortzetten en krijgen we niet weer te maken met complicaties.
De eerste weken heb ik erg veel pijn gehad, gelukkig is het nu met de juiste medicatie een stuk beter te doen. Ik zit vanaf mijn lies tot over mijn sleutelbeen in het gips. Kan dus weinig tot niets beginnen. Zitten lukt niet, het is dus vooral liggen en af en toe wat staan of lopen. Ik heb nu een zogenaamde "stakruk" tot mijn beschikking en hier kan ik dan af en toe even op "zitten".
Volgende week zitten de 6 weken gips erop, er worden dan foto's gemaakt en hopelijk mag dit gips er dan af. Ik zal dan nog niet veel kunnen/mogen en zal nog een afneembaar korset aangemeten krijgen. Maar goed, dan zijn wel al wel weer een stapje in de goede richting.

De dagen duren erg lang hoor, als je gewend bent om vanaf 's morgens half 7 tot 's avonds half 10 altijd druk in de weer te zijn, valt dat op bed liggen flink tegen.
Af en toe zet ik de laptop even hoog op het aanrecht en kan zo staand even mijn mailtjes bekijken.
Ook ben ik sinds een weekje weer wat blogs gaan bekijken, heerlijk voor de afleiding!
Wat een prachtige dingen maken jullie allemaal weer! Ik probeer zo af en toe weer wat reacties achter te laten.
Helaas zal ik voorlopig het scrappen nog wel kunnen vergeten, zitten is echt nog geen optie en ook als het gips eraf is zal ik voorlopig nog heel rustig aan moeten doen.
Gelukkig heb ik in de zomerperiode toen Gert in het ziekenhuis lag en ik dagen in het ziekenhuis doorbracht een aantal kerstkaartjes gemaakt die ik eenvoudig daar in elkaar kon zetten. Dus helemaal zonder kerstkaartjes zit ik niet.

Nou jullie zijn zo weer helemaal bijgepraat.
Morgen kom ik terug met de uitgestelde beloofde candy! Houd mijn blog dus in de gaten.

Nogmaals allemaal reuze bedankt voor alle lieve kaartjes, reacties, mailtjes, en telefoontjes!
Het is echt heel bijzonder om zoveel lieve blogvriendinnen te hebben die je zo trouw blijven bezoeken en volgen...dikke kus voor jullie allemaal!
Tot snel!

28 opmerkingen:

 1. wat leuk om een berichtje te lezen
  wat een kaartjes
  ik zag mijn er ook bij hangen
  doeidoei

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn om weer een berichtje van je te lezen. Ik was al een paar keer "langsgekomen" maar er was nog geen nieuws. Fijn ook dat het stapje voor stapje met jullie weer wat beter gaat. Het heeft veel tijd nodig en die moet je ook echt nemen, niets forceren. Ik begrijp dat dat ontzettend moeilijk is en dat je weer aan de slag wilt. Lief dat er zoveel mensen met je meeleven. Het is vaak een klein gebaar maar kan veel betekenen.

  Heel veel beterschap!

  Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh wat leuk iets van je te horen... gelukkig gaat het met jullie weer de goede kant op. Pffff wat hebben jullie een pech gehad. Sterkte nog met alles wat gaat komen.

  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn te horen dat het een klein beetje de goede kant opgaat. Hopelijk krijg je volgende week goed nieuws en mag je uit het gips. Leuk dat je al de kaarten hebt opgehangen! Doe maar rustig aan en dat kaartjesmaken komt wel weer! Hartelijke groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marianne,

  fijn dat jullie beide weer een beetje de goede richting op gaan ,maar hier is wel heel veel geduld voor nodig.

  Fijn om weer even wat van je te vernemen.

  Heel veel liefs en sterkte voor beide.

  groetjes Annemarie en Merit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marianne,
  Lief zeg dat zoveel mensen met jullie meeleven! Kun je misschien toch weer een beetje moed uit putten. Wat een verhaal zeg als je het zo leest, het zet je hele leven wel drastisch op zijn kop. Ik wens jullie beide heel erg veel sterkte met het herstel!
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat fijn dat het de goede kant opgaat met jullie! meid meid jullie hebben wat meegemaakt!Sterkte met het beter worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk toch zoveel kaartjes en wat fijn om iets te lezen over jullie.Ik hoop dat je volgende week het gips eraf mag ookal moet je dan nog heel rustig aan doen en is toch anders.En ook voor gert met kleine stapjes vooruit ook al is het klein dat maakt niet uit er is vooruit gaang.Sterkte allebei

  Groetjes Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje Marianne, weken lang helemaal NIETS en nu zowat een boek...in etappes geschreven of ben je stout geweest en NIET rustig aan gedaan????
  Heerlijk om weer iets te lezen dat helemaal van jou komt en het aftellen is begonnen dus wie weet.....straks weer mobiel met de Kerst??? Ik zal blijven duimen voor een voorspoedig herstel voor jullie beiden....2012 moet gewoon een TOPJAAR worden!!!
  Liefs, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Maar de gevolgen zijn heel groot. Vooral als je allebei "uitgeschakeld" bent. Ik hoop van harte dat het goed geheeld is en dat je gips er straks af mag. Moed houden, jouw knutseltijd komt wel weer!
  Sterkte allebei,
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn om te lezen dat jullie allebei vooruit gaan met het herstel, al hebben jullie nog een lange weg te gaan. Veel sterkte ermee, allebei en hou je taai!
  Groetjes van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat fijn om te horen dat het met jullie weer wat de goede kant op gaat!

  nog heel veel beterschap!!

  gr regina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He Meis!
  Wat super om te zien dat je weer een bericht op je blog hebt geplaatst! Ja wat een prachtige kaarten heb je ontvangen he, inderdaad een raam vol inspiratie haha!
  En ik heb met alle liefde je blog even bijgehouden hoor, daar zijn we tenslotte vriendinnetjes voor!

  Veel liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk Marianne om nu weer iets van jezelf te lezen en natuurlijk ben ik Wendy ook heel dankbaar dat ze mij je adres heeft gestuurd. Zo fijn dat jij en je man nu beginnen op te knappen. Ik wens jullie nog heel veel beterschap en sterkte met jullie herstel.
  Lieve groetjes van Els

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had al gezien dat je hier en daar aan het bloghoppen geweest was.Fijn dat het toch al iets beter te doen is met de juiste medicatie.
  Ook mooi te horen dat het met je man ook langzaam aan steeds iets beter gaat.
  En wat een weelde zeg om te zien al die mooie kaartjes,ze zijn jullie gegund hoor,prachtig.
  Jammer dat je niks kan doen en dat de dagen zo lang duren voor je.
  Maar knap nou maar lekker op samen jouw tijd komt wel weer.
  Veel beterschap nog de komende tijd.

  Dikke knuffel Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 16. tjee zeg het is me nogal wat voor jullie saampjes, gelukkig gaat het zo te horen weer een beetje de goede kant op, fijn dat je weer een beetje kunt bloggen, heel veel sterkte en beterschap ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Marianne wat fijn weer iets van je te lezen.
  Fijn dat het beetje bij beetje de goede kan op gaat met jullie , ik hoop ook echt dat het met Gert ook alleen nog maar de goede kant op gaat, en dat jullie allebei weer een beetje op knappen.
  Stekte met alles..
  Heel veel liefs Suze xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een verhaal Marianne! Wat staat jullie wereldje even op z'n kop zeg! Heel heftig allemaal maar ook fijn dat het stukje bij beetje weer wat beter gaat. Ik hoop voor je dat het gips eraf mag (dat lijkt me echt verschrikkelijk!!) en dat je iets meer kunt beginnen. Heel veel sterkte nog voor jullie beiden de komende tijd. Liefs, Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. WOW Marianne wat een verhaal zeg, ik wordt er koud van zo. Maar fijn dat je weer in blogland bent. En het gaat met kleine stapjes vooruit en vooral rustig aan doen dat is de helende factor, maar dat is zoooooo moeilijk.
  Fijn dat pap en mams ook veel voor jullie doen en de thuiszorg natuurlijk.
  Ik wens je heel veel beterschap en hoop dat de foto's volgende week goed uitpakken.
  Liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat fijn om een bericht van je te lezen. Fijn dat het steeds wat beter gaat ook al ik het met kleine stapjes.
  Groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gelukkig dat het met jullie beiden een beetje beter gaat, wat lief dat zoveel mensen jullie een kaartje hebben gestuurd, dat doet een mens toch goed,

  Sterkte verder,

  LOuise

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Marianne,

  Wat fijn om weer een berichtje van jou te lezen.
  Nu ja berichtje, zeg maar gerust een BERICHT.
  Fijn dat je het nu zelf weer even kan doen.
  Het is weer een klein pasje vooruit.
  Ik wens jullie alle twee een goed hestel toe.
  En ik vond het fijn om je een kaartje te kunnen sturen.
  Helaas weet ik uit ervaring hoe goed het je doet dat er mensen met je meeleven.
  Ik wens jullie een fijn weekend.

  Groetjes Geertje,

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Echt fijn om wat van je te lezen!! Maar ik begrijp dat jullie nog een lange weg te gaan hebben. Wat geweldig die foto's van alle kaarten dat doet een mens toch goed!
  Wens jullie allebei heel veel beterschap en er komen vast weer betere tijden.
  liefs Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat fijn om te lezen dat het stap vppr stap weer
  een beetje beter gaat. Maar dit heeft heel veel
  tijd nodig Ik wil jullie nog heel veel sterkte wensen

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat fijn om je weer zelf terug te zien op je blog, nog even volhouden meis, het zal niet mee vallen en ik kan me zo goed voorstellen dat je af en toe gek wordt van verveling, heel veel sterkte voor jullie allebei, Gemma

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat mij vooral opvalt in je verhaal is dat je zo positief klinkt. Gelukkig, want dat zal zo helpen! Ik vind het een heftig verhaal, en hoop dat het ook al is de weg nog lang, steeds beter zal gaan. Fijn dat jullie zoveel hulp hebben, dat maakt het allemaal ietsje lichter. Erg leuk dat je da kaartjes laat zien! Sterkte voor jullie allebei!

  Liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Marianne,

  Wat fijn om weer wat van joe en je man te horen, petje af van hoe je ons erover verteld.
  Gelukkig zie je de stapjes vooruit ondanks de lange weg die jullie te gaan hebben, natuurlijk wens ik jullie heel veel sterkte en kracht toe.

  Liefs, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jeetje Marianne wat een drama verhaal. Wel fijn om te horen dat de 6 weken er voor jou bijna opzitten. Ik hoop dat je deze keer wel goed nieuws krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen